کراس مارجین و ایروزله مارجین گزینههای چگونگی استفاده از مارجین است. در ادامه این پُست، با جزییات بیشتر توضیح داده میشود.
نوشته مرتبط: مارجین تریدینگ (Margin) چیست؟ [برای تریدرهای مبتدی]
به تصویر زیر دقت کنید و به خواندن ادامه دهید.
کراس مارجین چیست؟
کراس مارجین (Cross Margin) به این معنا است که شما از تمام دارایی (کُل بالانس) خود به عنوان پشتوانه مارجین استفاده میکنید.
به زبان ساده، کراس مارجین، مارجین مشترک همه معاملههای شما است.
تصور کنید که شما 10 هزار تیتر در حساب مارجین خود دارید. با استفاده از همین 10 هزار شما میتوانید همزمان چندین معامله باز داشته باشید. معامله شما میتواند بیتکوین، اتریوم و یا هر چیز دیگر باشند.
در صورت که در یکی از معاملههای خود با زیان روبرو شوید، ریسک لیکویید شدن و بسته شدن دیگر معاملات شما نیز بالا میرود. اما اگر سود کنید، پشتوانه تمام معامله های باز شما افزایش پیدا میکند.
مزایای کراس مارجین
- انعطاف پذیری بیشتر: به اشتراک گذاری مارجین به شما انعطاف پذیری بیشتر میدهد، مخصوصا زمانی که روند به نفع شما حرکت کند. در چنین شرایط شما نیاز ندارید که مارجین مشخص برای معاملهای مشخص تخصیص دهید.
- معامله بزرگتر: در صورت که شما تعداد معامله شما کم باشند، با کراس مارجین می توانید معامله بزرگتر انجام دهید. در نتیجه به سود بالقوه بیشتر دست یابید.
- مدیریت بهتر ریسک در کوتاه مدت: در کوتاه مدت که نوسانات زیاد است، اگر یکی از معاملات شما دچار نوسانات شدید گردد، معامله شما بسته نخواهد شد، بلکه مارجین مشترک سبب باز ماندن معامله شما میشود. زمانی که وضعیت در حالت عادی برگردد، مارجین مورد نیاز هم به حالت عادی بر میگردد.
معایب کراس مارجین
- ریسک بیشتر در بلند مدت: برای بلند مدت کراس مارجین میتواند به ضرر شما ختم شود. چون کسی نمیداند که روند چه وقت تغییر میکند، ممکن که بازار به ضرر شما به حرکت خود ادامه دهند. در این صورت، اگر یکی از معاملههای شما خیلی به ضرر ختم گردد، میتواند تمام معاملات شما را با ریسک مواجه سازد.
- مدیریت میتواند مشکل باشند: اگر تمام معامله شما به ضرر شما حرکت کند، تصمیم آن میتواند سخت باشند که کدام یکی را بسته و کدام یکی را باز نگهدارید.
ایزوله مارجین چیست؟
در ایزوله مارجین (Isolated Margin)، هر معامله سهم جداگانه در مارجین مورد نیاز دارد.
حد اکثر باخت هر معامله برابر با مقدار مارجین تخصیص یافته برای آن است، نه تمام بالانس که در کراس مارجین بود.
تصور کنید که شما 10 هزار تیتر دارید. و تصمیم دارید که 10 معامله ارزهای متفاوت باز کنید. اگر از ایزوله مارجین کار بگیرید، سهم هر معامله از مارجین مورد نیاز 1000 تیتر است. اگر یک یا چند معامله شما لیکویید شوند، تاثیر روی بقیه ندارند.
مزیای ایزوله مارجین
- مدیریت ریسک سادهتر است: در ایزوله مارجین اگر یک معامله شما به خاطر تحلیل اشتباه دارای زیان زیاد شد، شما فقط سهم مارجین مورد نیاز آن معامله را از دست میدهید، نه تمام بالانس حساب خود را.
- مدیریت هر معامله آسان است: شما می توانید هر معامله خود را جداگانه مدیریت کرده و نگران معاملات دیگر خود به خاطر باخت یک معامله نباشید.
- خطر کمتر لیکویید شدن حساب: اگر شما حساب مارجین خود را به 10 حصه تقسیم کنید، باید هر 10 معامله شما لیکویید شوند تا تمام دارایی خود را از دست دهید. این سناریو احتمال کمتر دارد که روی دهد.
- باخت پیشبینی شده: حد اکثر باخت هر معامله شما برابر با مارجین اختصاص یافته آن است. اینگونه شما میدانید که قرار نیست تمام دارایی خود را به خاطر یک معامله از دست دهید.
معایب ایزوله مارجین
- انعطاف پذیری کم: وقتی شما مقدار مارجین به معاملهای تخصیص میدهید، همان است. اگر جهت بازار عکس معامله شما حرکت کند، ممکن است فرصت کافی برای اضافه کردن مارجین نداشته باشید. مخصوصا زمانی که تغییرات سریع است مقدار کم مارجین میتواند نگران کننده باشد.
- مدیریت بیشتر لازم است: شما باید متوجه هر معامله خود جداگانه باشید. مارجین مورد نیاز آن را نیز بررسی کنید که ناخواسته لیکویید نشوید.