تایید هویت یا همان کی وای سی پای به اساس قانون الزامی است. تمامی افراد که ارز دیجیتال معامله میکند، رایگان دریافت میکند و یا اینکه با پول ملی مانند دالر و یورو خرید میکند تایید هویت یا KYC الزامی است.
تایید هویت در شرایط ذکر شده الزامی است. اما اگر شما کیف پولی یا والت می سازید، تایید هویت الزامی نیست به هر میزان ارزی که بخواهید نگهدارید.
بیشتر بخوانید: تایید هویت شبکه آیس چگونه انجام می شود؟
تایید هویت پایونیر (استخراج کننده) افغانستانی با پاسپورت یا تذکره الکترونیکی (شناسنامه ملی) که فورم آن به زبان انگلیسی تکمیل شده است قابل تکمیل است. در کشورهای دیگر تایید هویت با جواز رانندگی هم ممکن است. ولی در افغانستان به دلیل اینکه جواز رانندگی (لایسنس) آن با دست نوشته شده و فارسی است، روباتهای شبکه پای توان خواندن آن را ندارند و نمیتواند تایید کند. به همین دلیل باید از تذکره الکترونیکی یا پاسپورت کار گیرید.
یادداشت: ایران به دلیل اینکه تحریم است، استخراج کنندگان (پایونیرها) ایرانی نمیتواند با شناسنامه یا پاسپورت ایرانی تایید هویت کند. اما اگر در کشورهای دیگر زندگی میکند و جواز رانندگی دارند، میتواند کی وای سی هویت کند.
کی وای سی پای از تایید هویت صرافیهای مانند بایننس فرق داشته و سختگیر تر میباشد.
در صرافیها احراز هویت یا کی وای سی (KYC) توسط کارمندان خود آنها اجرا میگردد. اما در شبکه پای توسط پایونیرهای قبول شده در امتحان اجرا میگردد. این تایید کنندگان از سرتاسر دنیا است. و شما نیز بعد از احراز هویت تان میتوانید با سپری کردن امتحان آن شروع به تایید کنید.
تایید هویت بخاطر جلوگیری از تقلب و کلاهبرداری است. سیاست پای یک حساب برای یک فرد است. به همین دلیل تایید هویت الزامی است تا کسی که چندیل مبایل دارند؛ نتواند از سیستم سو استفاده کرده و چندین حساب بسازند.
به یاد داشته باشید که شما در صورت که حد اقل ۳۴ جلسه استخراج کرده باشید تایید هویت کرده میتوانید. اگر کمتر از آن باشد باید ۳۴ جلسه را تکمیل و بعدا اقدام کنید. زمانیکه نوبت شما رسید، شما با پیام زیر روبرو میشوید.
همخوانی نام مدرک و نام ثبت شده
قبل از اقدام به کی وای سی پای اطمینان پیدا کنید که نام ثبت شده در برنامه پای با نام انگلیسی تان در مدرک (پاسپورت یا تذکره الکترونیکی) کاملا یکی است.
این همخوانی باید هم از نگاه هجا (اسپیلینگ) و هم اینکه نام کامل تان باید باشند. برای مثال اگر نام شما در برنامه پای ۸۸ است ولی نام پاسپورت تان ۷۷ است، شمام باید درخواست تغییر نام دهید.
این درخواست تغییر نام فقط در صورت پذیرفته میشود که تغییرات جزٔیی باشند، نه کلی. برای نمونه اگر نام شما احمد است و شما به محمود تغییر بدهید، امکان پذیر نیست. ولی در خواست تغییر علی به علی احمد ممکن است. چون در گزینه دوم، فقط احمد اضافه میشود، ولی در گزینه اول نام بطور کامل تغییر کرده است.
برای بررسی نام تان ابتدا به برنامه پای را باز کرده و سه خط سمت چپ بالا را بزنید. سپس پایین رفته گزینه پروفایل را انتخاب کنید.
حالا شما نام ثبت شده تان را اگر با شماره تلفن حساب ساخته باشید و نام فیسبوکی تان را اگر با فیسبوک ساخته بوده باشید، میبینید.
برای دیدن نام که برای تایید هویت الزامی است روی گزینه SEE HOW کلیک کنید.
اگر نام تان در اینجا (در تصویر پایین) با پاسپورت/تذکره تان همخوانی دارد که خیلی عالی است و شما نیاز به تغییر ندارید. اما اگر یکی نیست باید درخواست تغییر نام دهید.
برای درخواست تغییر نام روی “APPEAL NAME CHANGE” کلیک کنید.
در صفحه بعدی (تصویر پایین) باید دقیق نام و تخلص تان را طبق مدرک خود یعنی پاسپورت یا تذکره الکترونی به زبان انگیسی تایپ کنید.
بعد از تایپ نامهای تان روی ذخیره “SAVE” بزنید.
در صفحه بعدی از شما نام معمولی تان را میپرسد. نام معمولی نامی است که دوستان تان صدا میکند. مثلا بعضی ها محمد ممد صدا میکند. که در این صورت ممد نام معمولی است.
ما برای شما پیشنهاد میکنید که اینجا همان نام قبلی را تایپ کرده و “SAVE” را بزنید.
یک مروری از نامهای تان را در تصویر زیر نشان میدهد. اگر درست است “SUBMIT” را بزنید.
نام ما چون مشکل نداشت ما پیشتر نرفتیم.
بعد از این به شما پیشنهاد میکند که ایمیل خود را برای بهبود امنیت حساب تان تایید کنید. تایید ایمیل اجباری نیست و شما میتوانید وارد نکنید.
تایید شماره تلفن
تایید شماره تلفن برای تایید هویت در صورت که با فیسبوک حساب نساخته باشید الزامی است.
برای تایید شماره تلفن تان شما به ۱۰ افغانی کریدیت به همان شماره که حساب با آن ساختید دارید.
برای تایید شماره تان ابتدا به پروفایل تان رفته و گزینه تایید شماره تلفن را انتخاب کنید.
شما دو روش برای تایید شماره تلفن تان دارید، مستقیم با استفاده از همان مبایل و یا دستی.
اگر شماره تلفن تان داخل همان مبایلی است که برنامه پای را باز کردید، روی START کلیک کنید. برنامه پیام شما با کد تایید و به شماره که بفرستید باز میگردد. گزینه ارسال را بزنید. تبریک. شماره تان تایید میشود.
اگر شماره مبایل تان در داخل مبایل دیگر است، گزینه Manual instructions را انتخاب کنید. به شما هدایت داده میشود که کد داده شده را به شماره داده شده بفرستید. وقتی که پیام ارسال شد، دکمه پیام را ارسال کردم را بزنید.
طبق که در تصویر زیر میبیند
حالا شماره شما تایید شده و آماده تایید هویت است.
مراحل کی وای سی پای
تایید هویت پای اگر انترنت پر سرعت داشته باشید و اسناد تان آماده باشند از ۵ دقیقه تا ۱۰ دقیقه طول میکشد.
پس مطمٔن باشید که تذکره الکترونیکی/شناسنامه برقی و یا پاسپورت را با خود داشته باشید.
قبل از اینکه اقدام به تایید هویت کنید، اتاقی را انتخاب کنید که نور آن زیاد ولی نور آفتاب مستقیم نمیتابد و لامپ هم روشن نیست. اینگونه روبات شبکه پای سند شما را شناسایی کرده و نیازی به مرور انسان نیست.
راهاندازی مرورگر پای
شما برای تایید هویت تان نیاز به مرورگر پای یا Pi Browser دارید.
این برنامه را از فروشگاه اپ دانلود و نصب کنید.
برنامه پای نتورک نیاز دارند که مرورگر پای وصل شوند. برای اینکار:
- برنامه پای را باز کنید
- سمت راست روی سه خط کلیک کنید
- مرورگر پای را انتخاب کنید
- وارد مرورگر پای شوید
در دفعه اول ممکن کمی زمان نیاز داشته باشید. پس صبور باشید.
شروع تایید هویت پای
بعد از لینک کردن پای با مرورگر پای شما برگه زیر را میبیند.
عکس های زیر کیفیت پایین دارند. ما را ببخشید. ما خود وقت تایید کرده بودیم و اسکرین شات نداریم. تصاویر زیر را از اینترنت یافتیم.
گزینه kyc.pi را انتخاب کنید.
سپس برگه جدید باز می گردد.
در این برگه:
- کشوری را انتخاب که سند آن را دارید.
- نوع سند را انتخاب کنید که شامل تذکره (National ID Card) پاسپورت (Passport) و جواز رانندگی میگردد.
- سه گزینه را تیک زده و تایید (Agree) را انتخاب کنید.
- مرحله آخر در برگه بریم (Let’s Go) را در پایین صفحه بزنید.
در صفحه بعدی از شما خواسته میشود که مدرک خود را آماده کنید.
اگر تذکره دارید شما باید از پشت و رو عکس بگیرید. عکس اولی از صفحه فارسی و دومی از انگلیسی است.
اگر پاسپورت دارید فقط یک عکس از صفحه دارای نام و مشخصات شما است گرفته میشود.
در صورت که تصاویر خوب آمده است یعنی خوانا است و تصاویر شما قابل شناسایی است، با کلیک روی (Next Step) ادامه دهید.
توجه داشته باشید به هر میزان که کیفیت تصویر مدرک تان بالا باشد، به همان میزان سریعتر هویت تان تایید میشود. در ضمن، کوشش کنید که مشخصات خود را به انگلیسی تکمیل کنید. تا کنون روبات های پای فارسی نمی تواند پروسس کند.
در پایین این صفحه شما باید معلومات خود را درج کنید. ما به ترتیب این را در پایین شرح میدهیم.
- نام
- نام میانه: در افغانستان نام میانه وجود نداشته و این گزینه نیز اختیاری است. شما دست نزنید.
- نام خانوادگی
- جنسیت
- تاریخ تولد
- نمبر سند
- تاریخ انقضای سند (اگر تاریخ انقضا ندارد تیک زیر آن را بزنید)
- آدرس سکونت
در مرحله بعدی از شما خواسته میشود که عکس و ویدیوی سلفی بگیرید. در جریان گرفتن عکس دقت کنید که به دورین سلفی نگاه کنید نه تصویر خود تان. زمانیکه چهره شما را شناخت شروع به شماره زدن از ۳ به ۱ کرده و خودکار عکس شما را میگیرد.
بعد از عکس نوبت ویدیوی چند ثانیه ای است تا اطمینان پیدا کند که شما زنده هستید و از روی عکس تایید هویت نمیکنید. وقتی که حلقه سبز شد خنده کرده کمی سر خود را تکان دهید.
دکمه مرحله بعدی را فشار دهید.
در ختم این پروسه دو صفحه که درخواستی شما را مرور میکند نشان میدهد. اولی مربوط به عکس مدرک و خود شما است. دومی مربوط به فورم که تکمیل کردید میباشد. شما در این مرحله میتوانید در صورت که اشتباه کرده باشید روی پنسیل/مداد کلیک کرده و تصحیح کنید.
اگر همه چیز درست است تایید را بزنید.
زمان تایید هویت شما ممکن از یک دقیقه تا ماهها باشند. اگر مشکلی نباشند به احتمال ۹۵ درصد در کمتر از ۱۰ دقیقه تایید میگردد. اگر عکس مدرک با عکس خودتان تفاوت آن زیاد باشند، یا تغییر نام داده باشید ممکن کمی بیشتر طول بکشد.
بعد از اینکه تایید شد رنگ خط افقی در صفحه kyc.pi سبز می شود. اگر زرد شد یعنی مشروط تایید شده است که نیاز به بررسی بیشتر است.
تبریک
حالا باید کیف پولی یا والت بسازید که ما برای آن مقاله جداگانه نوشته ایم. حتما بخوانید چون نیاز دارید که با این والت درخواستی خود را برای دریافت پای امضا کنید.
ساخت کیف پولی پای: ساخت کیف پولی پای: آموزش و نکات مهم
mohammad kamil
very good
سید محمد اسحاق حسینی
سلام ببخشید با پروانه اقامت ۵ ساله که شبیه به پاسپورت میباشد و خط تلفن هم بنام آن دارم ، میتوانیم حساب پای درست کنم آیا تایید میکند ؟؟ این مدرک نام انگلیسی و بارکد دارد!
نمودار
شما در کدام کشور زندگی میکنید؟
اگر در ایران زندگی میکنید، صرف با تذکره الکترونیکی و پاسپورت غیر ایرانی باید کی وای سی کنید. آدرس هم مکان اصلی زندگی تان را (مثلا کابل) انتخاب کنید.
اما اگر در کشورهای دیگر زندگی میکنید باید با جواز رانندگی آن کشور و یا اگر شهروندی آن را دارید با شناسنامه ملی و یا پاسپورت آن کشور تایید هویت یا کی وای سی کنید
نمودار
بارکد مهم نیست.
مهم صادر کننده مدرک است که ایران نباید باشد
Amin
سلام خسته نباشید چرا قسمت مرحله اهراز هویت قسمت لبخند رد نمیشه
پایه گذار
باید لبخند بزنید تا ربات خنده شما را ببیند
کوشش کنید که نور خوب باشند. یعنی صورت شما پاک دیده شوند
مرتضی
سلام با تذکره قدیمی نمیشه از کی وای سی عبور کنیم
پایه گذار
نخیر
باید الکترونیکی یا پاسپورت باشند
رامین
سلام. برای کسی که ایران زندگی میکنه برای تایید kyc چاره چیه؟ پاسپورت غیرایرانی که نداریم. یعنی کلا بیخیالش بشیم؟
پایه گذار
مدرک ترکی مانند جواز رانندگی نداری؟
جان محمد
سلام محترم
از مه تخلصم فرق داره راه حلش چی است چی باید کنم؟
ده تذکره حسین زاده است اما ده پای مسافر
پایه گذار
درخواست تغییر نام دهید
ممکن فرق کند
اما در جریان درخواست تغییر نام، مسافر را middle name انتخاب کنید
سهیلا
سلام وقت بخیر ممنون میشم سوالمو جواب بدید من از سال ۹۵ تا پارسال پای استخراج میکردم با گوشی احراز هویتمم اومد عکس پاسپورتمم اپلود ک دم ولی رمز اکانتم فراموشم شد الان اگ یبار دیگه اکانت بسازم و مجدد احراز هویت شم ممکنه پای های قبلی بهم برگرده؟
پایه گذار
باید شماره تلفن یا فیس بوک که با آن حساب پای ساخته بودید، در اختیار داشته باشید
سهیلا
متاسفانه با شماره تلفن وارد شده بودم که الان واگذار شده و خاموش هست فیسبوکمم نیست رو اکانته منظورم اینه چون قبلا احراز هویت شدم الانم اگ احراز هویت بشم تجنیع نمیشه؟ ینی نمیگن این هویت برای یه نفره پای هاشو بهش بدیم؟
عبدالهی
سلام واسه منم 3 سالی بود یادم نبود با شماره تلفنی که داده بودم رمز رو زدم بالا آورد مهم نیست شمارتون رو واگذار کردید در واقع شماره تلفن نام کاربری شما میشه و رمزتون رو بزنید وارد میشید
روح الله
سلام شب خوش. من ایران زندگی میکنم ولی پاسپورت افغانی رو دارم . اعتبار پاسپورتم تمام شده .میشه با این پاسپورت کی وای سی کنم؟
پایه گذار
تذکره الکترونیکی استفاده کن
بستگی به تایید کنندگان دارند. ممکن تایید کنند و ممکن نکنند.
روح الله
ممنون میشم پاسخ بدید .